Ligging & Omgeving

 

Gasterij Liedorp ligt tegenover de “De Herselse Heide”, u wandelt direct dit mooie bosgebied in. U vind ons zeer gemakkelijk vanaf de A67 Eindhoven-Venlo neemt u afrit 35 Lierop.  In het dorp Lierop vind u bij de spar supermarkt alle wandel en fietsroutekaarten. Natuurlijk hebben wij deze ook op voorraad voor u zodat u direct vanaf onze boerderij aan uw fiets-of wandeltocht kan beginnen. Er passeren twee langeafstandsfietsroutes het dorp Lierop, namelijk de Oeverelandroute en de Schelde-Rheinroute (LF 13). Voor fietsliefhebbers is er volop keuze in prachtige dagtochten met diverse routes.

De majestueuze koepelkerk die een dominante plaats heeft in het lieropse dorp is zeker een bezoekje waard alvorens u aan uw wandel- of fietstocht begint. Achter deze prachtige kerk vind u een bord met het wandelroutenetwerk van de gemeente Someren. Te fiets kan u meer dan genieten van de prachtige natuur, een mountainbikeroute van 25 km lang loopt door Lierop en omgeving. Informeer bij ons gerust naar de mogelijkheden van fiets/mountainbikeverhuur.Lierop staat bekend om haar Nirwana Tuinfeest in augustus (laatste weekend bouwvak regio zuid). Deze feesten bestaan al bijna 40 jaar en door de hoogwaardige programmering van het tuinfeest zorgt dit voor de komst van zo’n 5000 muziekliefhebbers uit het hele land. Zo dichtbij en comfortabel heeft u nog nooit geslapen onderweg naar een festival. Gasterij Liedorp ligt op 10 minuten lopen van het festival terrein en bied u alle luxe die u wenst na een zonnige dag genieten van uw favoriete artiesten.

Bijzonder in Lierop is de zonnetempel Lux et Terra in het gebied van de oude nederzettingen Oeijenbraak en Moorsel. Leuk om een bezoekje aan te brengen alvorens u een dagje naar Helmond gaat om te winkelen. De stad Helmond ligt op zo’n 9 km van Lierop en Eindhoven op 20 km. Beide steden beschikken over leuke winkeltjes en bezienswaardigheden.  Wilt u graag de Strabrechtse Heide verkennen te voet, te fiets of te paard, dit is allemaal mogelijk. Geldrop-Mierlo heeft een rijke textiel historie. Het bijbehorende weverijmuseum ligt op loopafstand van de Engelse landschapstuin van het Kasteel Geldrop. Mierlo heeft als dorpsgezicht een prachtige molen en bekend staat om haar heerlijke kersen. Niet te missen aan een bezoek aan Mierlo is het Dierenrijk, het hele jaar door zijn hier ijsberen, tijgers en leeuwen te vinden.

In Gasterij Liedorp bent u het hele jaar door meer dan welkom. Het najaar in Lierop bied een prachtige Strabrechtse heide die paars kleurt in augustus, dit mag u zeker niet missen. Natuurlijk zullen de Schotse hooglanders u verblijden met hun aanwezigheid. Zij lopen vrij over de heide en geven een bijzondere uitstraling aan dit landschap. In een kleine 20 minuten fietsen bereikt u de heide, welke kant u dan op wilt gaan is naar eigen invulling. In de omgeving van Gasterij Liedorp bevind zich ook natuurgebied en Nationaal Park De Groote Peel. De Groote Peel wordt beschouwd als één van de vogelrijke gebieden van West-Europa. Het buitencentrum ‘De Pelen’ van Staatsbosbeheer is het startpunt van de wandelroutes van de Groote Peel.

 

Leuke tips

  • Insectentuin en heidetuin bij natuurpoort de Plaetse
  • De stuifzandroute 6 km en de Heideakkerroute 4 km op de Strabrechtseheide
  • Paarden huren bij Manege Meulendijks in Geldrop om zo de Strabrechtseheide te verkennen
  • De Lieropse Heideroute, 25 km of 11 km, start bij Keelven.
  • Ga voor de lunch naar herberg de Coeckepanne in Lierop voor een heerlijke pannenkoek
  • Bezoek de Strabrechtse Heide in de winter als er geschaatst wordt. Mooier vind u het niet.
  • Bezoek in September de fokpaardendag in Lierop. Al meer dan 70 jaar het evenement voor paarden liefhebbers en gezelligheid.
  • Eén van de grootste evenementen van Someren is de Kennedymars; een wandeling van 80 km over onder andere de Strabrechtse Heide. Het eerste volle weekend in Juli zullen ruim 3.000 wandelaars hieraan meedoen.

Kortom genoeg mogelijkheden om een weekend of midweek door te brengen bij Gasterij Liedorp. Wij kunnen u altijd informeren over mogelijkheden in de omgeving. Wij hebben extra tips voor u, dit geldt natuurlijk ook voor eetgelegenheden, leuke terrassen, andere evenementen, markten, leuke winkels enzovoort.

Ons uitzicht